Cupping

“een enorme dieptewerking op bloed, lymfe en spieren”

Cupping

Op bepaalde punten op het lichaam worden kunststofbollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Cupping heeft een enorme dieptewerking en het is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten. Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst kan een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.
Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen of statisch geplaatst. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

*D-Stress Massage biedt de cupping aan als aanvulling op een massage. Bij de lichaamsmassages Relax en Deep tissue van 60 minuten betaalt u €5 plus de kosten van de massage. Bij de Rugmassage van 60 minuten en alle massages vanaf 90 minuten betaald u niks extra’s en is de cupping automatisch inbegrepen(indien gewenst).
Cupping wordt niet aangeboden bij de Balinese of Zwangerschapsmassage!

Herkomst Cupping

Cupping therapie is een oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen, siliconen of kunststof cups.