Oorkaarsing

“voor een betere werking van het gehoor”

Waarom oorkaarsing?

Oorkaarsing wordt gebruikt voor een betere werking van het gehoor, een sterker afweersysteem en een betere doorbloeding van het oor. Ook ter ontspanning, ter preventie en om (te veel) oorsmeer te verwijderen werkt oorkaarsing heel goed.

Oorkaarsing kan nuttig zijn bij o.a. (chronische) klachten als:

  • Oorpijn, oordruk, oorsuizen
  • Neus-, voorhoofd-, bijholte- en/of keelontsteking
  • Hoofdpijn, migraine, hooikoorts

De behandeling

Tijdens één sessie worden steeds beide oren behandeld. Gelieve de dag van de behandeling geen alcohol te drinken. Bij de oorkaarsbehandeling van 60 minuten wordt gestart met een voorbereidende massage van de oren en de lymfebanen die zorgen voor de afvoer van afvalstoffen in het keel- en oorgebied. Na de voorbereidende massage wordt de oorkaars geplaatst. De kaars wordt met het niet brandende gedeelte, zachtjes, met een licht draaiende beweging in het oor gebracht. Daarna wordt deze losjes rechtop vastgehouden. Tijdens het branden van de oorkaars hoor je een ruisend of knisperend geluid en voelt een weldadige warmte, rust en gevoel van ontspanning. Eén oorkaars brandt 10 tot 15 minuten.

Oorkaarsing kan ook bij kinderen vanaf 3 jaar en tijdens een zwangerschap worden toegepast. Oorkaarsing is een aanvullende therapie en is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde en advies. Voor meer informatie over de werking van oorkaarsing zie bijgevoegde link www.heerlijkgezond.com/oorkaarstherapie.

De oorkaarsen

Voor de behandeling worden de oorkaarsen van Naturhelix gebruikt. De Naturhelix oorkaarsen worden gemaakt van biologische bijenwas en biologische, ongebleekte katoen, geleverd door gecontroleerde leveranciers. De kleur en de lichte honinggeur van de kaarsen hebben te maken met deze hoogkwalitatieve biologische ingrediënten. De biologische kaarsen worden met de hand gemaakt zonder toevoegingen of kleurstoffen.

Oorkaarsing behandeling